Burgemeester Kurt Windels met kippenvel over de eindmeet van Kom op tegen Kanker in Ingelmunster

Redactie KW

“Burgemeester, ik neem je bij je woord. Je zegt dat als je in Ingelmunster iets organiseert, het nooit regent”, zei Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, enkele weken geleden tijdens de persconferentie van dit evenement in Ingelmunster. En burgemeester Kurt Windels had opnieuw gelijk, want de zon was van de partij.

En wat voor een zon : vanaf ‘s morgens was het al drukkend warm in de Brigandsgemeente en tegen de middag steeg de temperatuur naar een absoluut record. Op dat moment waren o.a. burgemeester Kurt Windels, Trui Lambrecht, Stefaan De Clercq en nog tientallen andere renners vanuit Mechelen aan het fietsen, richting Ingelmunster of maar liefst 125 km ver.

Ieder wegje was afgesloten, zodat de caravan van motoren, auto’s en fietsers zonder de minste problemen de middagstad Ingelmunster kon bereiken. Toen burgemeester Kurt Windels, samen met Trui Lambrecht en Goedele Wachters van het VRT-nieuws, als eerste onder de triomfboog passeerden ter hoogte van het sportstadion, werden ze op een warm applaus onthaal.

“Ingelmunster binnenrijden was de max, overal stond er volk”

Kort na zijn aankomst zei Kurt Windels : “Ingelmunster binnenrijden was de max. Overal stond er volk. Wanneer ik dan tussen die erehaag van mensen mocht passeren, kreeg ik kippenvel. Ik was zodanig aan het zwaaien naar de mensen dat ik bijna mijn evenwicht verloor op mijn fiets”, lacht de burgemeester, die eens aangekomen direct een ijsje en fris pintje kreeg aangeboden van partijgenoot Stijn Goemaere. “Toen we vertrokken waren, zaten er andere mannen op kop en dan had ik het wel even lastig. Het tempo was plots hoog, maar uiteindelijk ging alles goed. Chapeau voor de organisatie, een dikke pluim.”

Toen Kurt Windels en de andere fietsers aan het rijden waren, liep de parking en de omgeving van het sportstadion vlug vol. De jeugd mocht op straat tekenen in de Bollewerpstraat, waarna Ghost Rockers optrad. En dat was een schot recht in de roos, want er waren heel veel jongeren komen opdagen om mee te zingen met de lieve mensen van Ghost Rockers. Na dit optreden werd iedereen opgeroepen om paraat te staan voor de langste erehaag. Een van de middaggemeenten wint deze titel. Of het Ingelmunster zal zijn, wordt pas op zondagavond 28 mei in Mechelen meegedeeld.

“Iedereen had een reden om mee te fietsen of aanwezig te zijn”

Maar langste erehaag of niet… Iedereen, maar dan ook iedereen, had een reden om niet enkel mee te fietsen, maar ook om aanwezig te zijn. Heel wat mensen fietsten mee om iemand te herdenken die kanker heeft of aan kanker is overleden. Andere fietsten mee omdat ze kanker hebben overwonnen. Wie aan de eindmeet stond, kreeg kippenvel toen die honderden fietsers passeerden. De ene reed hand in hand over de eindmeet, de andere vaagde een traantje weg en nog een andere fietser stak de handen in de lucht. Een teken van : Ik heb het gehaald, ik heb het overwonnen ! Kom op tegen Kanker 2017 zal nog lang blijven nazinderen in Ingelmunster. Proficiat aan de organisatie, proficiat aan alle fietsers en wie aanwezig was !

(PADI – foto FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier