Burgemeester Koksijde blij met sluiting asielcentrum

Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde. © BELGA
Redactie KW

“We hopen ons deze zomer te kunnen focussen op de inwoners en toeristen”, klinkt het bij Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde.

De Koksijdse burgemeester werd vorige week vrijdag in de late namiddag gecontacteerd door Fedasil met de melding dat het asielcentrum in Koksijde dicht gaat. “Een exacte timing van sluiting is nog niet gekend, maar zonet werd officieel meegedeeld dat het centrum wel degelijk zijn deuren sluit. Wij hopen uiteraard dat dit voor de zomer kan, zodat we ons in die drukke periode volledig kunnen concentreren op de veiligheid van inwoners, tweede residenten en toeristen.”

Vanden Bussche stelt zeer tevreden te zijn met de sluiting want “we hebben er van bij het begin al voor geijverd. Een asielcentrum openen op een actieve luchtmachtbasis, rekening houdend met de transmigratieproblematiek in onze regio, was een heel slecht idee. Ik wens bij deze alle diensten van gemeente, Sociaal Huis en politiezone Westkust, alle medewerkers van het asielcentrum, alle vrijwilligers en mensen die zich hebben ingezet voor het welslagen van dit project van harte te bedanken.”

De burgemeester gaf na mee overtuigd te zijn dat de asielzoekers op een andere locatie even goed opgevangen zullen worden als in Koksijde. (CJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier