Burgemeester Izegem sluit Pulobar, uitbaters beloven volledige medewerking

15/06/17 om 18:34 - Bijgewerkt op 16/06/17 om 12:48

Izegems burgemeester Bert Maertens heeft de zomerbar Pulobar laten sluiten en verzegelen in het kader van het onderzoek naar de vergiftiging van Sarah P. Dat meldt het parket. Pulobar laat weten zijn volledige medewerking te verlenen.

Burgemeester Izegem sluit Pulobar, uitbaters beloven volledige medewerking

Donderdag 1 juni is de 29-jarige Sarah P. uit Diksmuide, die bij haar vriend in Izegem woonde, op café gegaan in Izegem. Enkele dagen later kwam ze om het leven door een methanolvergiftiging. De vrouw had die bewuste avond een drietal zaken bezocht, waaronder ook de trendy pop-upbar Pulobar.

Het parket nam in de drie bewuste zaken enkele flessen in beslag. Een van de flessen van Pulobar heeft positief getest op de aanwezigheid van methanol. "Helaas moet ik de bar sluiten", zegt burgemeester Bert Maertens. "Met de gezondheid van mensen neem ik vanzelfsprekend geen enkel risico. Dit besluit is genomen in nauw overleg met de politie en het federaal agentschap voor voedselveiligheid. Dit is ook voor ons een donderslag bij heldere hemel, want met de mensen van de Pulobar hadden we tot nu toe een zeer goeie verstandhouding. Vanavond vindt alvast nog een extra controle van het federaal agentschap voor voedselveiligheid plaats."

Burgemeester Izegem sluit Pulobar, uitbaters beloven volledige medewerking

Volgens burgemeester Bert Maertens is de sluiting van kracht tot het onderzoek meer informatie oplevert. "Alle aan de zaakvoerders van Pulobar afgeleverde vergunningen, waaronder de horecavergunning en die voor het afspelen van muziek, zijn met onmiddellijke ingang en voor onbepaalde duur ingetrokken", aldus nog de burgemeester.

Pulobar reageert

Vrijdagmiddag reageerden ook de eigenaars van Pulobar voor het eerst via de Facebookpagina van de zomerbar. "Eerst willen wij nogmaals ons medeleven betuigen aan de familie, kenissen en vrienden van Sarah", klinkt het. "Over de wijze waarop Sarah vergiftigd werd en hoe de methanol in onze drank terecht gekomen is, tasten wij voorlopig volledig in het duister. Wij, als organisatoren, en onze crew verlenen onze volledige medewerking aan alle betrokken instanties om het lopende onderzoek zo vlot mogelijk te laten verlopen teneinde de dader van deze gruwelijke en laffe feiten te vinden. Vanzelfsprekend respecteren wij de beslissing van de burgemeester om Pulobar momenteel te sluiten." De uitbaters roepen ook op dat mensen die over videomateriaal beschikken van die bewuste donderdagavond 1 juni dit aan de politiediensten doorspelen.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!