Burgemeester Izegem laat jeugdbeweging kamperen in zijn tuin

© Frank Meurisse
Redactie KW

Een groep Chiromeisjes uit Zaventem bracht de nacht door in de tuin van burgemeester Bert Maertens (N-VA) van Izegem. Ze jeugdbeweging vond geen onderdak in de jeugdlokalen, waarop de burgemeester dan maar zelf te hulp schoot.

Zo’n zestigtal Chiromeisjes en -jongens uit Zaventem zijn op bivak in De Miere in Meulebeke en waren op tweedaagse in Izegem. Het bleek echter niet eenvoudig om in de Pekkerstad een slaapplaats te vinden. De lokale jeugdbewegingen bleken niet bereikbaar en via het jeugdontmoetingscentrum werd burgemeester Bert Maertens (N-VA) ingeschakeld.

Hij aarzelde geen seconde om de groep te helpen. “Ik ben zelf jaren Scoutsleider geweest en wilde meteen een oplossing bieden”, zegt hij. “Helaas konden ze niet in de gebouwen van de stad terecht en zo kreeg ik het idee om hen in mijn tuin te laten overnachten.”

Maertens lanceerde een oproep op Facebook om tenten te verzamelen en de zestienkoppige groep zo onderdak voor de nacht te bieden. Heel wat Izegemnaars boden hun tentje aan, die Maertens dan zelf ging ophalen.

Vanochtend vertrok de groep richting het Izegemse buitenzwembad en gaat daarna terug naar de uitvalsbasis in Meulebeke, waar ze nog tot en met 10 augustus verblijven.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier