Burgemeester Ingelmunster roept op om auto niet zelf te wassen

© Getty Images/iStockphoto
Philippe Verhaest

Opvallende oproep op Facebook: Ingelmunsters burgemeester Kurt Windels vraagt zijn inwoners om hun auto niet zelf te wassen en zo op drinkwater te besparen.

De droogte – en bijhorende hitte – blijft ook deze week aanhouden. De Watergroep en West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) vragen daarom om zuinig om te springen met drinkwater en die oproep ondersteunt Kurt Windels, burgemeester van Ingelmunster. “We mogen absoluut geen drinkwater verspillen”, zegt hij.

“Daarom vraag ik mijn inwoners om voorlopig hun auto of andere voertuigen niet meer zelf te wassen met drinkwater, maar ook geen gazons te besproeien of zwembaden te vullen.”

De burgemeester raadt aan om – voor wie toch een frisgewassen auto wil – langs te gaan bij Sharks Carwash in Ingelmunster. “Zij recycleren liefst tachtig procent van het gebruikte water en werken op die manier via een bijna gesloten cirkel”, klinkt. “Ecologisch helemaal verantwoord en in deze droge tijdens is het meer dan waar om zo’n werkwijze in de verf te zetten.”

Zelf let Kurt Windels dezer dagen erg op zijn waterverbruik. “Mijn gazon staat er wat flets bij, maar ik ben tegen verspilling. Ik hoop dat de Ingelmunsternaren dit voorbeeld zo veel mogelijk volgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier