Burgemeester Ieper vaardigt alcoholverbod uit in Astridpark

08/09/16 om 17:57 - Bijgewerkt om 17:57

Sedert enkele weken zijn er toenemende klachten over mensen die er rondhangen en voor overlast zorgen.

Burgemeester Ieper vaardigt alcoholverbod uit in Astridpark

Het Astridpark is een publiek park ten dienste van de bewoners en bezoekers van de stad. In die zin moet iedereen daar vrijelijk terecht kunnen en er op het gemak kunnen vertoeven binnen de voorwaarden zoals vastgelegd in het Algemeen Politiereglement, zo klinkt het in een mededeling.

Sedert enkele weken zijn er evenwel toenemende klachten wat betreft het rondhangen in het Astridpark door meerdere individuen die er afspreken. Daarbij wordt er zeer frequent, zo niet altijd, alcohol verbruikt in die mate dat er overlast ontstaat : openbare dronkenschap met regelmatig ruzies, zelfs met slagen en verwondingen tot gevolg, mensen worden ongepast aangesproken, lastig gevallen zelfs geïntimideerd zodanig dat dit voor sommigen bedreigend is, minstens zo aanvoelt en ze het park gaan ontwijken.

Het alcoholgebruik is hierbij overduidelijk een bezwarende factor. Op die manier zorgt dit niet alleen voor lawaaioverlast maar ook voor een sterk negatieve sfeer in het park en de onmiddellijke buurt. Het is zover gekomen dat de politie, die er al ruim meer gaat patrouilleren dan in normale omstandigheden, er de laatste dagen meermaals is moeten optreden waarbij diverse processen-verbaal werden opgemaakt en laatst zelfs mensen moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis na een uit de hand gelopen ruzie.

Gezien de ernst van de situatie vaardigt de burgemeester nu een alcoholverbod in, naast het bestaande toegangsverbod (22.00 tot 6.00 uur).

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!