Buren van gezin dat getroffen werd door brand zetten actie op voor gewonde hond Lady

Angelo Van Hove en Marlies Soen, met hun hond Kyra, zetten een solidariteitsactie op poten. (Foto HDV)
Redactie KW

Het gezin Derck-Hullaert werd op 8 januari getroffen door een garagebrand. Ook hun trouwe viervoeter Lady raakte gewond. Buren Angelo Van Hove en Marlies Soen zetten een solidariteitsactie op om financiële middelen in te zamelen voor de verzorging van de hond.

Moeder Els Hullaert en haar zes kinderen konden bij de brand vlug hun woning verlaten. De trouwe viervoeter van het gezin Lady liep echter zware verwondingen aan de ogen op. “Gelukkig kon de brandweer de bordercollie bevrijden”, zegt buurtbewoner Angelo Van Hove, die in de straat naast die waar het brandde, woont.

“Aanvankelijk ging men er vanuit dat de brandwonden rond de ogen en de rookvergiftiging de enige letsels waren. Door het openbarsten van het abces is er nog een ernstige verwonding bijgekomen”, zegt buurman Angelo Van Hove. “Ondanks de verwondingen houdt de hond zich sterk, maar ze heeft voor de behandeling van die open wonde professionele wondverzorging bij een dierenarts nodig.”

Momenteel wordt de bordercollie Lady in de dierenkliniek Drogenboom door het team van dokter Yves Debosschere opgevangen. “De kosten van de behandeling lopen op voor het getroffen gezin, terwijl ze hun hond maar al te graag de nodige zorgen willen geven. De dierenarts zegt dat de hond erdoor kan komen, maar nu is het cruciaal dat de wonde heel goed wordt ontsmet, zodat er geen verdere infecties kunnen ontstaan én dat er voldoende pijnbestrijding gebeurt.”

Wie de actie wil ondersteunen kan een bijdrage storten op het rekeningnummer van de dierenkliniek (BE85 385 0369319 06, met vermelding Lady).

(LVA)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier