Buren organiseren benefiet na dodelijke woningbrand in Rekkem

Heel wat buren kwamen opdagen voor een serene optocht © NDZ
Redactie KW

Toen afgelopen zaterdag het tragische nieuws bekend raakte dat Alan W. (19) om het leven kwam bij een zware woningbrand op de wijk Paradijs, postte Jessica Vandenabeele (24) op de Facebookgroep ‘Ge zit nen echte Rekkemnaire oje…’ een oproep om voor het getroffen gezin zoveel mogelijk spullen in te zamelen.

Heel wat mensen gaven hieraan gevolg en boden afgelopen weekend meubelen en allerhande huisraad aan. Tegelijk werd beslist om maandagavond met de buurt samen te komen in café ‘t Paradijs, gevolgd door een optocht tot aan de getroffen woning.

“Ik had niet verwacht dat er zoveel respons zou komen. Dankzij Facebook en publicaties in de media waren de reacties zo massaal en zijn hier vanavond heel wat buurtbewoners aanwezig. We hebben ondertussen ook beslist om een benefietconcert te organiseren, maar wanneer dit zal plaatsvinden en welke artiesten er komen, is nog onduidelijk.”

Verschillende mensen kwamen tijdens de bijeenkomst langs met allerhande spullen. Anderen boden al een huis of appartement aan waar het gezin eventueel terecht kan. “Vanavond werd duidelijk dat reeds heel wat hulp voorhanden is, maar belangrijk is nu om eerst met Barbara te overleggen wat haar wensen zijn. Daarna bekijken we op welke manier we het gezin kunnen ondersteunen”, vertelt Christine Saelens (49) die mee zal instaan om de inzamelactie te coördineren. “Mensen mogen me met om het even welk hulpaanbod contacteren op het nummer 0468 41 32 96″, geeft ze nog mee. Ook giften ten voordele van het getroffen gezin zijn welkom op het rekeningnummer BE72 3770 8712 3316.”

Komende zaterdag om 10 uur wordt afscheid genomen van Alan in de kerk van Moeskroen-Tuquet.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier