Buitenzwembad De Krekel in Izegem is klaar voor de zomer

Zwembadbeheerder Davy Grymonprez met schepen van Sport Kurt Grymonprez. © JCLY
Philippe Verhaest

Het buitenzwembad van ‘De Krekel’ in Izegem is vanaf vandaag open voor zij die een frisse duik willen nemen. Na de renovatiewerken afgelopen maand wordt nu het binnenzwembad onder handen genomen.

Van maandag 4 tot zaterdag 14 april werd er flink gewerkt aan het buitenzwembad. “Het betonrot van het dakterras werd grondig aangepakt en ook de tegels en voegen van de kades werden hersteld”, zegt schepen van Sport Kurt Grymonprez. Vanaf vandaag is het zwembad terug open voor bezoekers. “De watertemperatuur is momenteel 19 graden. Misschien nog wat aan de frisse kant, maar vanavond komt de Izegemse Triatlon Club hier al enkele baantjes trekken”, zegt de schepen.

Binnenbad

Van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 30 september sluit De Krekel de deuren van het binnenzwembad voor noodzakelijke werken. “De onderwaterverlichting moet vernieuwd worden omdat we enkele waterlekken hebben ontdekt. Ook hebben we hier en daar wat last van betonrot. de LED-verlichting in het zwembad wordt vervangen en ook het platform en de trappen van de glijbaan zijn aan vervanging toe. Tot slot komt er ook een nieuwe filterinstallatie in het 25-meterbad”, vertelt de schepen van Sport. De stad kreeg voor deze werken provinciale subsidies voor een bedrag van 50.000 euro. “Dit alles hebben de renovatiewerken ons toch 200.000 euro gekost.” (KT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier