Buitengewone beestenboel in de ark van Arnold in Moere

Arnold Stael met zijn hond Dobby: "
Redactie KW

Dierenarts, lector, gemeenteraadslid, hobbyboer, echtgenoot, vader…. Arnold Stael uit de Provincieweg in Moere is het allemaal.

De woonplaats van het gezin Stael is de grootouderlijke hoeve. “Mijn grootvader woonde hier”, start Arnold Stael (bijna 45) zijn verhaal. Toen hij in september 2003 in een krant een aankondiging zag staan dat de Katho – het huidige Vives – op zoek was naar iemand die de richting dierenzorg wou helpen opstarten en coördineren, heeft Arnold zijn kans gewaagd. “Mijn vader was directeur van de Land- en Tuinbouwschool in Torhout en op dinsdagnamiddag ging ik al eens naar de schoolhoeve Het Lindenhof om de leerlingen wat te onderrichten op vlak van oormerken, ontwormen, medicatie…”

Everzwijnen

Wie voor Arnolds huis staat, leest het opschrift De ark van Arnold. Heeft iemand die dagdagelijks professioneel met dieren en dierenzorg bezig is, nog tijd en zin voor eigen kweek? “Uiteraard! In alles wat ik doe ben ik heel gedreven. Dieren, dat is mijn passie. Het is allemaal begonnen met everzwijnen. Ik heb geen zittend gat, dus ik wou wel zelf iets kweken, maar dan liever iets speciaals. Ik had gedacht aan krokodillen, kangoeroes en everzwijnen. Krokodillen heb ik al gauw van het lijstje geschrapt. Ik wilde het liever niet zien gebeuren, dat er een ontsnapte en op de speelplaats van het plaatselijke kleuterschooltje arriveerde. Het zijn dan everzwijnen geworden.”

(MV- foto MV)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier