Budget voor recepties wordt sterk verminderd

Er zijn toch nog genoeg recepties in het gemeentehuis. Regelmatig gaan ook de schepenen zelf rond, zoals hier foto schepen Nadine Verheye. © FODI
Redactie KW

Dinsdagavond kwam de gemeenteraad bijeen in de raadszaal van het gemeentehuis in Ingelmunster.

In nog géén uur tijd werden de zestien agendapunten afgewerkt. Het bleef heel rustig tijdens deze raadszitting, waarin de tussenkomsten van de CD&V-oppositie ook heel beperkt waren. Enkel rond het boekjaar 2014 wilde CD&V-raadslid Yves Vercruysse meer uitleg verkrijgen rond bepaalde punten en vooral rond de sterke vermindering qua receptiekosten (- 46.000 euro), hospitalisatieverzekering (- 65.000 euro), enz.

Volgens burgemeester Kurt Windels (De Brug/N-VA & Open VLD) was er in de initiële begroting en voor aanvang van het werkingsjaar een overschot van 345.000 euro voorzien. “Uiteindelijk zijn we afgeklokt op 1.641.656 euro. Een puik resultaat dat een gedeelde verdienste is”, zegt de burgemeester, waarna Yves Vercruysse reageert : “Akkoord, maar op zondag moet er niemand meer komen voor een receptie in ‘t gemeentehuis, jullie gaan liever op verplaatsing.”

De burgemeester besloot dat die winst van 46.000 euro er niet enkel is omdat er op zondag geen recepties meer worden gehouden.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier