Bruno Vandevoorde is Kortrijkse Okra-burgemeester van 2018

V.l.n.r. Hendrik Detavernier (uitttredend Okra burgemeester 2017), Bruno Vandevoorde (Okra burgemeester 2018) en Martine Vandenbussche (voorzitter Okra Kortrijk) bij de verkiezing van de Okra burgemeester 2018. © EDB
Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Okra Kortrijk werd er naar aanleiding van de actie ‘Iedereen Burgemeester’ van Beweging.net een Okra-burgemeester verkozen. “We verzamelden ideeën van onze leden voor een betere stad Kortrijk”, stelt Martine Vandenbussche, voorzitter van Okra Kortrijk.

De meer dan 100 aanwezige senioren noteerden wat ze willen voor de stad. Daaruit kwamen vragen naar meer groen in plaats van op iedere hoek een appartementsgebouw. Ze willen ook het sluikstorten aangepakt zien. De senioren willen graag overal gratis openbaar vervoer en bushaltes aan elk woonzorgcentrum. Ze willen ook de voetpaden hersteld zien en dat die voetpaden tijdens de winter door de stad ijsvrij gehouden worden. Ook de fietspaden kunnen nog beter en veiliger. Zone 30 willen ze enkel rond de schoolomgevingen.

Senioren willen nog meer ontspanningsmogelijkheden. Oud en jong zien ze graag bij elkaar wonen. Op het openbaar domein willen ze meer verlichting. Ze willen buurtwerkingen stimuleren en vinden persoonlijk contact heel belangrijk.

Vrijwilligerswerk

Na verwerking van de wensen van de Okra-leden, kwam men tot de vaststelling dat de wensen van Bruno Vandevoorde (64) het meest overeen kwam met de algemene invulling. Hij werd daardoor verkozen tot Okra-burgemeester van 2018.

Bruno is getrouwd met Viviane Vandenbussche en woont in Kortrijk. Het koppel heeft drie kinderen en vijf kleinkinderen. Hij werkte 35 jaar in de technische dienst van de Sint-Theresiaschool, dat nu Rhizo campus Oost geworden is. Zes jaar geleden ging hij met brugpensioen.

Bruno heeft zich 45 jaar ingezet als vrijwilliger in ACW en ACV. Zo was hij ook een tijdje verbondsvoorzitter bij ACV en hij was er voorzitter van de centrale voeding en diensten. Hij was ook een tijd voorzitter van ACW Kortrijk Stad. Nu is hij nog lid van de beheerraad van vzw Den Achtkanter, waar hij ook voorzitter van de gebruikersraad is. Daarbij komt nu een jaar burgemeesterschap bij Okra Kortrijk. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier