Brugse zakenman verdronken op vakantie in Brazilië

René Vercruysse was zaakvoerder van Immo Acasa in de Ezelstraat in Brugge. © Tom Vanbesien
Redactie KW

De bekende zakenman René Vercruysse (62), eigenaar van vastgoedkantoor Immo Acasa in de Ezelstraat, is in het Braziliaanse Rio de Janeiro om het leven gekomen. Hij was er samen met zijn dochter Charlotte op vakantie en kwam tijdens een zwempartij in een erg sterke stroming terecht, waarna hij de strijd tegen het water en de golven verloor.

Wat voor René Vercruysse en zijn dochter Charlotte een prachtige zonovergoten vakantie in Brazilië moest worden, eindigde in een drama. Zondag, de laatste dag van hun tiendaagse vakantie nota bene, wilde de 62-jarige man nog een avondlijk zwempartijtje in zee ondernemen. René kwam er echter in een onverwacht sterke stroming terecht en verloor de strijd tegen het water en de golven. Hij overleefde het drama niet. Zijn dochter keerde woensdagavond alleen terug naar België.

“We herdenken onze papa als een zeer toegewijde vader, die met zijn innemende en charmante persoonlijkheid ook een graag geziene persoon was in Brugge en omstreken”, laten zijn dochters weten in een gezamenlijke verklaring. “We zijn hem dankbaar voor de mooie opvoeding en waarden die we van hem meegekregen hebben en zullen hem erg missen.”

Schok in Ezelstraat

René Vercruysse stond bekend als een goede en correcte zakenman, maar ook als een joviale, sportieve en kunstminnende persoon. René runde jarenlang, samen met zijn broer Gaby, Tricots Vem N.V., een bekend en succesvol textielbedrijf in Brugge. Ze waren hoofdzakelijk bekend voor de productie van exclusieve kinderkledij.

“Papa was een toegewijde vader, die met zijn innemende en charmante persoonlijkheid ook graag gezien was in Brugge”

René Vercruysse was met zijn dochter Charlotte op vakantie in Brazilië.
René Vercruysse was met zijn dochter Charlotte op vakantie in Brazilië.© Facebook

Als zakenman keek René Vercruysse geregeld uit naar nieuwe opportuniteiten en zo nam hij enkele jaren geleden het prestigieuze vastgoedkantoor Immo Acasa over. Vanuit het mooie pand bij het begin van de Ezelstraat wordt een breed gamma aan panden – waaronder veel statige herenhuizen, maar ook landelijke woningen in het Brugse ommeland – aan de man of vrouw gebracht. De familie van René Vercruysse liet weten al de nodige maatregelen te hebben getroffen om de continuïteit van het vastgoedkantoor en de dienstverlening samen met het team te verzekeren. Bij de andere handelaars in de Ezelstraat was de schok groot toen het overlijden van René er bekend geraakte.

Ook bekend in Zuienkerke

De familie Vercruysse is afkomstig uit Kuurne, maar René woonde al vele jaren in de Brugse regio. Meer bepaald in het landelijke Zuienkerke. Alain De Vlieghe, burgemeester van Zuienkerke, schrok toen hij het nieuws van het overlijden van zijn inwoner vernam. “René was een vriendelijke en beleefde man. Ik ken hem wel omdat hij me geregeld eens contacteerde in het kader van bepaalde vastgoedprojecten waar hij mee bezig was in Zuienkerke.”

René Vercruysse had nog drie broers: Luc, Gaby en Eric. Zijn oudste broer Bernard is enkele jaren geleden overleden. Met Geraldine, Emmanuelle en Charlotte laat hij drie dochters en twee schoonzonen – na. De uitvaartplechtigheid van René zal eind volgende week plaatsvinden in de Sint-Walburgakerk in Brugge.

De redactie van het Brugsch Handelsblad biedt haar medeleven aan de nabestaanden en vrienden van René Vercruysse aan.

(Piet De Ville)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier