Brugse wielerfanaat onverwacht overleden na fietstocht in Frankrijk

Redactie KW

Op fietsvakantie in Frankrijk is dansleraar Rob Willems (64) dinsdag onverwacht overleden. Meer dan dertig jaar lang stond hij in en rond Brugge bekend als bootjesman en de man die zijn leerlingen salsa leerde dansen.

In zijn dansschool Azucar ontving Rob nog altijd heel wat dansliefhebbers. Na een fietstocht nabij de Mont Ventoux bezweek de man in zijn hotel aan een hartstilstand. “Zijn passie is hem uiteindelijk fataal geworden“, zucht dochter Isolde Willems.

Rob Willems (64) bezweek dinsdag dus geheel onverwacht aan een hartstilstand na een fietstocht in het zuiden van Frankrijk. Bij zijn terugkomst in het hotel werd de fervente wielertoerist onwel op de trappen. De hulpdiensten probeerden Rob nog een tijdlang te reanimeren, maar zonder resultaat. Rob Willems laat twee dochters na. De zus van Isolde, Melanie Willems, vertoeft momenteel in het buitenland en keert zo snel mogelijk terug naar België.

Dansschool Azucar

Willems was de grote bezieler van de Brugse dansschool Azucar en gaf er lessen salsa. Hij werd in 1990 door het salsavirus gebeten tijdens zijn eerste reis door Cuba. Daarna volgde Rob jarenlang cursussen bij verschillende leraren in ons land. Elk jaar keerde de man terug naar Cuba waar hij eerst in Havana en later in Santiago stages volgde om zich verder te bekwamen. Hij richtte Azucar op, een dansschool die meteen een heel pak dansers aansprak. Ook tijdens het dansfestival Benenwerk in Brugge gaf Rob initiatielessen in het Astridpark.

(MM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier