Brugse VLAS voor World Sport For All Games naar Jakarta vertrokken

05/10/16 om 12:56 - Bijgewerkt om 12:55

Van 6 tot 12 oktober vinden de WSFAG plaats in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. De delegatie bestaat uit twee vrijwilligers en één medewerker van Vlaamse Traditionele Sporten vzw (VlaS) uit Brugge en drie vrijwilligers van de Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters (KNBBW).

Brugse VLAS voor World Sport For All Games naar Jakarta vertrokken

Het gaat om Guido Van Alsenoy (voorzitter VlaS), Linda De Permentier, Marc De Bruyne (voorzitter KNBBW), Nancy Vervondel, Bram Uvyn (secretaris-generaal KNBBW) en Kira Verleye (sportclubbegeleider VlaS). Ze promoten er het boogschieten op de staande wip aan de hand van een mini-versie, de zogeheten 'festivalwip'. Ze doen dat omdat boogschieten op een 28 meter hoge wip van, zoals gebruikelijk hier in België, op het evenement niet mogelijk is. De festivalwip is een zeven meter hoge mast waarop vijf doelballen pronken. Door middel van eenvoudige bogen en softpijlen moeten de doelballen van de mast geschoten worden. Hierbij is het belangrijk plaats te nemen onder de festivalwip, zo benaderen de deelnemers de houding van de echte staande wipschutters.

Op de 'wereldsport voor allen spelen' in Jakarta zullen 12.000 deelnemers uit 110 verschillende landen aanwezig zijn. Traditionele sporten staan dit jaar in de kijker. Wedstrijden zullen afgewisseld worden met demonstraties, seminaries en allerhande shows. VlaS is sinds 2015 lid van Tafisa, wat staat voor The Association For International Sports for All, en nam in 2012 al deel aan de vorige editie in Litouwen. VlaS promoot Vlaamse traditionele sporten, waaronder het boogschieten op de staande wip. Daarnaast zijn er nog twintig andere volkssporten aangesloten bij VlaS.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!