Brugse Vismarkt bruist komende zomer van de (dans)activiteiten

Redactie KW

Met (dans)activiteiten op donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag wordt de Vismarkt één van dé pleisterplaatsen in Brugge deze zomer.

Op donderdag kun je er volksdansen, de dag nadien wordt het genieten van (vis)hapjes en drank, zaterdag staat synoniem voor Latino dansparty’s en op zondag zijn er tangodansavonden.

Nieuw is dat de drie (dans)avonden niet enkel in juli en augustus, maar ook in juni op de Vismarkt plaatsvinden en dit vanaf volgende week. Op donderdagen propageert Dansgroep dAnskedoen folkloredansen uit alle windstreken, van Bulgarije tot Israël, van Amerika tot China, van Nederland tot Rusland. Op maandagavond 4 juli viert deze Brugse vereniging haar vijfde verjaardag met een unieke dansavond op het binnenplein van het Belfort.

Op vrijdag is er ‘Zomeren op de Vismarkt’. Van 16 tot 23 uur zijn er opnieuw (vis)hapjes en drank te verkrijgen aan democratische prijzen in een after work-formule. “Nieuw is dat er dit jaar ook een vegetarisch en biologisch alternatief aangeboden wordt”, zegt schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V).

Volgend jaar wordt er trouwens een restauratiedossier opgestart voor stabiliteitsonderzoek samen met een voorstudie voor een mogelijke overkapping van de Vismarkt. De uitwerking hiervan kan er ten vroegste in 2018 of 2019 komen. De zaterdagavonden blijven voorbehouden aan de Latijnse dans met exotische varianten als salsa, bachata, kizomba, timba en kuduro. Ook de nieuwste rage salsa suelta of dansen zonder partner komt aan bod.

Vanaf zondag 12 juni kun je heel de zomer proeven van Argentijnse dans.

Op zaterdag 13 augustus is er opnieuw Benenwerk, het sluitstuk van het stadsfestival Moods! dat jaarlijkse duizenden mensen op de been brengt.

(svv – Foto FP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier