Brugse triatlonscene neemt afscheid van ‘sterke Ken’

© foto WK
Redactie KW

In het crematorium De Blauwe Toren in Brugge is zaterdagmorgen afscheid genomen van Kenneth Neyt. De veertigjarige triatleet uit Assebroek liet op vrijdag 28 april het leven toen hij op training in Markegem werd aangereden door een auto.

‘Stille sterke Ken’, zo werd de triatleet door vrienden en familie getypeerd. Een man van weinig woorden, maar opgeven stond niet in zijn woordenboek. Voor zijn talrijk aanwezige teamgenoten van het Triatlon Brugge Team was Kenneth een kampioen zonder kapsones, een sportman die klasse uitstraalde in de kleine dingen. Kenneths trainer vroeg dan ook een daverend applaus voor wat hij als triatleet verwezenlijkte. “Je twaalfde plaats op de Ironman in Wales was een bovenmenselijke prestatie”, klonk het.

Met die prestatie plaatste Kenneth zich voor de tweede keer voor het WK Ironman in Hawaii. “Dat zou het orgelpunt van zijn carrière worden”, aldus nog Kenneths trainer, “een droom die hij niet meer kan waarmaken, maar in het hart van onze triatlonfamilie zwemt, loopt en fietst Kenneth voor altijd met ons mee.” Ook een pakkend moment tijdens de uitvaartplechtigheid, was toen Marco Borsato’s ‘Samen Voor Altijd’ door de aula weerklonk: Kenneths dochter Jitse en zijn petekind Merel hadden het lied voor hem ingezongen.

(WK – foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier