Brugse taxichauffeurs niet te spreken over vernieuwd Stationsplein

20/04/17 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:58

Behalve het plaatsgebrek, klagen de Brugse taxichauffeurs vooral over de beschikbare infrastructuur, die volgens hen te weinig doordacht is uitgetekend. "Er zijn in een maand tijd al vier aanrijdingen gebeurd tussen een bus en taxi. Er is maar één oplossing: ons volledig afscheiden van het busverkeer", klinkt het.

"Het grote probleem is dat we soms letterlijk vastzitten in 'onze gleuf.' Bekijk het zelf, als je hier niet als eerste in de rij staat, geraak je onmogelijk weg. Zo verliezen we heel wat klanten die ons opbellen om hen ergens op te pikken." Taxichauffeur Stijn Van Holm wijst meteen één van de grote pijnpunten aan van de vernieuwde inrichting van het Stationsplein. Op het eerste zicht is het plein een absolute meerwaarde en verbetering ten opzichte van vroeger. Althans, voor de bussen. Bij de taxistand valt meteen de totale chaos op. De toegewezen ruimte is onvoldoende om het aantal taxi's van een standplaats te voorzien, waardoor...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!