Brugse studenten lanceren Escape Room pop-up in cafe De Vetten Os

© Benny Proot
Redactie KW

Op vrijdag 6 oktober openen twee Brugse studenten een Escape Room-pop-up op de tweede verdieping van het Brugse café De Vetten Os. Ze vertrekken hierbij van het thema secret society Cortex. Het komt er op aan om in een tijdsbestek van maximum zestig minuten te ontsnappen.

De Brugse studenten Thomas Roose (24) en Siri Willems (21) stelden vast dat heel wat plaatselijke jongeren naar Gent, Antwerpen en Brussel trokken om dit computerspel te spelen.

Oorspronkelijk komt het concept van het Japanse computerspel Point and click. In een escape room kun je je letterlijk op laten sluiten, de deur gaat op slot en je moet proberen om samen met anderen zo snel mogelijk uit de kamer zien te ontsnappen. Je krijgt hiervoor maximum 60 minuten. Om buiten te raken, moet je codes zien te kraken en dien je sloten te openen. Het komt er dus op aan om creatieve oplossingen te zoeken. Een portie gezond verstand en het vermogen om kritisch na te denken, zijn echt een must. “Van zodra je samenwerkt, dien je je als teamspeler te gedragen”, zegt Siri Willems. “Net omdat je onder hoogspanning staat, komt het er op aan vooral je positieve ingesteldheid uit te spelen.”

Roose en Willems vonden Wannes en Pieter Loosveldt, zaakvoerders van De Vetten Os, bereid om op de tweede verdieping van hun op het Beursplein gelegen café een Escape Room te bouwen. “We voorzien drie ruimtes om ons themagerichte spel secret society Cortex te kunnen spelen“, vertelt Thomas Roose.

Je zal het spel met twee tot vijf spelers kunnen spelen. De kostprijs: 40 euro (voor twee personen), 45 euro (drie personen), 50 euro (vier personen) en 60 euro (zes personen). Met hoe meer personen, hoe minder je betaalt. De secret society Cortex zal een maand actief blijven.

(svv)

www.facebook.com/cortexescaperoom

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier