Brugse senioren krijgen drumles in Metronoom

Redactie KW

In de Brugse muziekschool Metronoom kregen enkele senioren afgelopen donderdagnamiddag muziekles.

https://www.youtube.com/watch?v=v4q43zIhk_Y

Drie zomers geleden maakte de vandaag 80-jarige Suzanne Ghyselen kennis met drummen tijdens een happening in het Minnewaterpark. Nadat ze in muziekschool Metronoom langs was geweest, zocht ze de Brugse schepen van Welzijn Martine Matthys (CD&V) op met de vraag om drumlessen voor senioren te organiseren.

Schepen Matthys legde dit voor aan de plaatselijke seniorenadviesraad die er zijn jaarthema van maakte. “Brugse seniorenverengingen, organisaties voor personen met een beperking en een aantal individuele senioren kunnen de komende maanden op donderdagnamiddag kosteloos les volgen in Metronoom”, zegt Matthys.

https://www.youtube.com/watch?v=v4q43zIhk_Y

Directeur Steven Van Havere van deze muziekschool en voormalig drummer van Gorki, Arid en Hooverphnic werkte een programma uit rond zang, percussie en gitaar. Deze namiddag maakten naast Suzanne Ghyselen nog twee kranige Brugse ouderlingen, met name Suzanne Dhondt (68) en Francis Hernou (83), kennis met een handvol slagwerkinstrumenten. “Hier heb ik lang naar uitgekeken“, glunderde Suzanne Ghyselen. “Dit voelt bijzonder ontspannend aan. Hier kan ik me helemaal in uitleven.”

(svv – foto/video Proot)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier