Brugse politie verscherpt aandacht voor leurders rond grote schermen tijdens WK

Redactie KW

De politie van Brugge zal de komende wedstrijden van de Rode Duivels extra aandachtig zijn voor verkopers die in de omgeving van het grote scherm op her Beursplein gadgets tegen woekerprijzen proberen verkopen.

Het was een opvallend gezicht, maandagavond vlak voor België-Panama. Rond het Beursplein in Brugge liepen tussen de duizenden fans mannen rond met zakken vol vlaggetjes, brillen, slingers en hoedjes in de Belgische driekleur. Geen overenthousiaste supporters, maar een bende leurders die hun gadgets probeerden te verkopen aan wie richting het grote scherm kwam afgezakt. Omdat er politie op het plein stond, verlegden ze hun ‘werkterrein’ naar de omliggende straten. Of ze veel van hun spullen verkocht kregen, is niet duidelijk, maar áls het hen gelukt is, hebben ze er in ieder geval flink wat winst aan overgehouden. Volgens de leurders zelf kochten ze de spullen massaal op in winkels zoals Action of Zeeman om ze aan een veelvoud van de originele prijs te verkopen.

Korpschef Dirk Van Nuffel kreeg de beelden te zien en benadrukt dat dergelijke activiteiten verboden zijn. “Er was absoluut geen vergunning aangevraagd” klinkt het. Voor de komende wedstrijden van de Rode Duivels zullen de Brugse agenten extra letten op de leurdersbende. “Als we hen effectief betrappen, kunnen we hun spullen in beslag nemen”, klinkt het.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier