Brugse IJsberen zwemmen in binnenstad

Redactie KW

Zwemclub De Brugse IJsberen hield zaterdag in de Lange rei opnieuw een zwemdoortocht. De enige mogelijkheid om nog eens in de Brugse binnenstad te zwemmen.

Ruim tweehonderd competitiezwemmers en een groot pak recreanten voor deelname aan de zwemjogging doken in het water voor een tocht van een kilometer in het historisch centrum van Brugge. De Brugse zwemdoortocht was ook dit jaar als een manche gekoppeld aan het BK open water 1.000 meter. Er was een mooie opkomst, ook al omdat vele competitiezwemmers de laatste punten in het criterium wilden sprokkelen.

Er werd bij zonnig weer in verschillende waves volgens leeftijd, in vrije slag en in schoolslag, tussen de Gistfabriek en de Carmersbrug gezwommen. De watertemperatuur bedroeg net als de buitentemperatuur om en bij de twintig graden. Ideale omstandigheden, al keken de deelnemers en de toeschouwers vreemd op toen ze bij de start wat kerstballen zagen ronddobberen.

De organisatie haalde zaterdagmorgen opgelucht adem toen ze merkten dat de wedstrijd kon plaatshebben. Vorig jaar hadden vandalen namelijk de nacht voordien de zwemdoortocht gesaboteerd door producten in het water te gieten en duimspijkers rond te strooien. De wedstrijd kon toen niet doorgaan.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier