Brugse herfstbraderie onder moeders paraplu

Straattheater Scuba Bianchi oftewel Tristan Kruithof. © svv
Redactie KW

Dit weekend houden de Brugse handelsgebuurtekringen hun jaarlijkse herfstbraderie. Het hevige regenweer was zaterdagnamiddag een helse spelbreker.

Zo’n vierhonderd handelszaken staan ook nog zondag klaar om hun klanten te verwennen tijdens ‘Herfst in stijl’. Het gaat om zaken die aangesloten zijn bij de handelsgebuurtekringen Brugs Handelscentrum (BHC) en Shopping Smedenstraat. Meer kooplustigen dan op andere weekends waren er zaterdagnamiddag in de drukste straten van Die Scone niet te bespeuren. Dit viel op het conto te schrijven van het aanhoudende regenweer. Bij de wel aanwezige kijk- en kooplustigen kon er wel een glimlach af bij het zien van het straattheater Scuba Bianchi oftewel Tristan Kruithof. Hij heeft een interactieve installatie gebouwd in een autobianchi quattroposti uit 1965. Het oogt als een rijdend aquarium gevuld met goudvissen, waarbij het chassis als basis dient voor een waaier aan speciale effecten.

Voor beide handelsgebuurtekringen wordt de braderie ook overschaduwd door de werken op ‘t Zand. “We hebben de indruk dat de fasering in het honderd aan het lopen is”, zegt Piet Vanderyse, voorzitter van het Brugs Handelscentrum (BHC). “Fase één is nog niet helemaal afgewerkt en de aannemer heeft al fase vier opgestart. Ook door een gebrekkige signalisatie is het momenteel een janboel waar ook voetgangers en fietsers niet langer wijs uit geraken.”

Actie door Groen Brugge

Dit viel niet in dovemansoren bij Groen Brugge. Zij hielden zaterdagvoormiddag een actie op ‘t Zand. “We willen de verkeersonveiligheid en de gebrekkige signalisatie voor voetgangers en fietsers aan de kaak stellen”, stelt Marleen Ryelandt, fractieleider van Groen Brugge. “Niet alleen voor de zelfstandigen op ‘t Zand en de omliggende straten zijn het barre tijden. Ook voor de voetgangers en fietsers is het ploeteren geblazen. Deze week alleen waren er verschillende valpartijen. De signalisatie van de te volgen weg tijdens de door elkaar lopende fases van de werken is werkelijk een misbaksel. De zwakke weggebruiker verdient beter.”

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier