Brugse herenkledijzaak Parallax winnaar Iedereen Klassiek Boetiek 2017

© foto svv
Redactie KW

Cultureel Brugge leefde vandaag grotendeels op het ritme van Iedereen Klassiek dat aan zijn lustrumeditie in Die Scone toe was. Daar werd ook de wedstrijd Iedereen Klassiek Boetiek 2017 aan gekoppeld. Die werd gewonnen door de herenkledijzaak Parallax.

In samenwerking met de dienst Economie van de stad Brugge werd aan de lokale handelaars gevraagd hun etalages zo origineel mogelijk in te richten in het teken van Iedereen Klassiek. “Twintig neringdoeners namen deel”, zegt schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V).

Criteria

Afgelopen donderdagnamiddag ging de jury, bestaande uit Ellen Moriau (Klara), Bert Vanlaere (Concertgebouw) en Cindy Vanhove (Economie stad Brugge) de uitstalramen van de handelaars bekijken. “We hebben ons oordeel geveld op basis van enkele criteria”, zegt Bert Vanlaere. “Vooreerst moest er een link zijn met Iedereen Klassiek: hoe duidelijk is klassieke muziek in de etalage aanwezig? Is er buiten de traditionele paden gekleurd? Heeft men meer bepaald geprobeerd om klassiek op een moderne, niet-clichématige manier neer te zetten? En is de etalage ook stijlvol ingericht en dus aantrekkelijk voor passanten en klanten?”

Winnaars van Iedereen Klassiek Boetiek 2017 werden Filiep Himpe en Lieve Callens, die al enkele decennia de herenkledijzaak Parallax (Zuidzandstraat 17) uitbaten. Aan de ene zijde van hun uitstalraam hebben ze een levensgrootte pagina bladmuziek opgehangen uit de opera ‘Tannhäuser und der Sângerkrieg auf Wartbrug, een opera van Richard Wagner. Aan de andere kant is, ook al levensgroot, een fraaie foto te zien van rode pluchen zitjes van een concertzaal.

Eervolle vermeldingen

Als winnaars van deze wedstrijd kregen voornoemde echtelingen vier tickets voor het kerstconcert van het Concertgebouw dat op vrijdag 22 december plaatsvindt, inclusief drankje achteraf, én een voucher voor twee toegangstickets voor Concertgebouw Circuit.

Voorts kende de jury nog eervolle vermeldingen toe aan chocolaterie Spegelaere (Ezelstraat 92) en chocolaterie Sukerbuyc (Katelijnestraat 5). “Zij maakten smaakvolle creaties uit chocolade met violen en muzieknoten die je laten watertanden”, oordeelde Ellen Moriau. “Ook de kledingwinkel Selected by Francoise uit de Ezelstraat 100, die op een zeer verrassende wijze muziekkledij in haar etalage toont door middel van afgewerkte notenbalkjes, wist ons te charmeren”, voegt Cindy Vanhove nog toe.

(svv – foto svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier