Brugse fontein verhuist van ‘t Zand naar het Albert I-park

Stefan Vankerkhoven

Het Brugs stadsbestuur heeft een beslissing genomen in het netelige dossier van de fontein : die verhuist van ‘t Zand naar het nabijgelegen Albert I-park.

De ontwerpers van ‘t nieuw Zand kozen ervoor om de bestaande fontein niet op te nemen in hun plannen voor de heraanleg van Brugges grootste plein. Er kwam veel kritiek op het verdwijnen van dit vaak gefotografeerde kunstwerk van het echtpaar Canestraro-Depuyt. Er werd zelfs een heuse Facebook-groep opgericht om de fontein te behouden. Bijgevolg konden de Bruggelingen, die de tentoonstelling over de heraanleg van ‘t Zand bezochten, hun mening geven over een nieuwe plaats voor de fontein. Het Koning Albert I-park droeg een grote voorkeur weg. Het stadsbestuur besliste om hieraan gevolg te geven en de fontein een nieuwe plaats te geven in het park.

Het ontwerpteam voor ‘t nieuwe Zand krijgt de opdracht om de best mogelijke locatie in het park te kiezen. “De fontein blijft daardoor in zijn vertrouwde omgeving staan. Door de heraanleg van ‘t Zand zullen dit plein en het park een mooi, aansluitend geheel vormen. De fontein krijgt een zichtbare plaats voor bewoners en bezoekers. Het park is immers de poort naar onze stad voor vele toeristen. De fontein blijft zijn waarde behouden als ontmoetingsplek en bezienswaardigheid voor Brugge”, aldus burgemeester Renaat Landuyt.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier