Brugse Ellen De Meulemeester heeft 72.000 volgers op Instagram voor haar gezonde food photography

Ellen De Meulemeester probeert haar kinderen Achiel en Corneel De Clerck zo gezond mogelijke voeding aan te bieden. (Foto BP)
Redactie KW

Like it or not, maar door de steile opgang van de sociale media leven we meer dan ooit in het like-tijdperk. Met haar food photography lokte de Brugse Ellen De Meulemeester al 72.000 volgers op Instagram.

Gemiddeld post Ellen De Meulemeester (36) zes ‘foodfoto’s’ per week op Instagram. Ondertussen staan er zo’n duizend foto’s van haar op dit socialenetwerkplatform. Bij het fotograferen van haar gerechten gaat ze tewerk als een styliste. Zo trekt ze heel wat tijd uit om tot de ideale compositie en perfecte textuur te komen. De Meulemeester ziet er ook op toe dat er een menselijk aspect in de foto aanwezig is. Een arm, een beweging in de achtergrond, iets levendigs.

En dit legt haar geen windeieren. Zowel de gerechten als de foto’s van De Meulemeester vallen wereldwijd in de smaak, want ondertussen heeft ze 72.000 volgers. Hiermee steekt ze big shotsals sterrenchef Sergio Herman, wielrenner Greg Van Avermaet, maar ook VTM-gezicht Sofie Dumont naar de kroon. En dat haar foto’s bekeken en haar recepten gelezen worden, mag blijken uit de 5 à 10.000 likes die ze per posting scoort.

Binnenkort brengt De Meulemeester haar eigen app Effortlessly Healthy op de markt.

(SVV)

Het volledige interview met Ellen De Meulemeester lees je in het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier