Brugse bisschop Aerts wijdt jonge Bissegemnaar Tim Lagae tot diaken

De nieuwe diaken samen met zijn ouders op het einde van de plechtigheid. © (Foto Bisdom Brugge)
Redactie KW

Een stralende en zichtbaar gelukkige Tim Lagae (24) uit Bissegem werd woensdagvond in een volgelopen Brugse Sint-Salvatorkathedraal tijdens een indrukwekkende plechtigheid door bisschop Lode Aerts tot diaken gewijd als laatste stap op weg naar de priesterwijding.

Er zijn de voorbije jaren nog amper priesterroepingen en het is dan ook bijzonder dat twee seminaristen afkomstig zijn uit een en dezelfde Sint-Marcusparochie Heule-Bissegem.

Precies een jaar geleden ontving Birger Dassonneville uit Heule die diakenwijding, toen door Mgr. Johan Bonny, omdat de bisschopszetel in Brugge toen vacant was na de benoeming van Mgr. De Kesel tot aartsbisschop.

Mgr. Aerts met kersvers diaken Tim Lagae en Birger Dassonneville uit Heule, die vorig jaar ook tot diaken gewijd werd en nu in Rome studeert.
Mgr. Aerts met kersvers diaken Tim Lagae en Birger Dassonneville uit Heule, die vorig jaar ook tot diaken gewijd werd en nu in Rome studeert.© (Foto NOM)

Net zoals vorig jaar was ook nu een volle bus met sympathisanten uit Bissegem en Heule naar Brugge getrokken om het gebeuren mee te maken. Na de voorstelling en geschiktverklaring van de kandidaat door prof. Philippe Hallein, president van het Grootseminarie, legde Tim Lagae de celibaatsgelofte af. Nadien volgde de handoplegging door de bisschop, de wijding en de overhandiging van de diakengewaden. Daarop barstte een daverend applaus los. Aan het einde van de viering, opgeluisterd door het Kathedraalkoor o.l.v. Ignace Thevelein, dankte de nieuwe diaken allen die hem de voorbije jaar gesteund en bemoedigd hebben. Het was een aangrijpend moment toen hij zijn ouders omhelsde en in de bloemetjes zette.

Na afloop ging het dan richting Grootseminarie waar een receptie aangeboden werd en waar het lang aanschuiven was om met Tim een woordje te kunnen wisselen…

Intussen is het bekend dat Tim na de vakantie naar de KU Leuven trekt om verder te studeren in de pastoraaltheologie.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier