Brugse bierambassadrice laat alle dames klinken op Internationale Vrouwendag

Redactie KW

De Brugse bierambassadrice Sofie Vanrafelghem is één van de initiatiefnemers van ‘Apero National’, waarbij alle dames zaterdagavond aanstaande een gratis biertje kunnen gaan nuttigen in de deelnemende cafés, op de vooravond van Internationale Vrouwendag.

In een poging om het stereotiepe beeld te doorbreken dat bier enkele een ‘mannelijke’ drank is, biedt de Belgische Brouwersfederatie elke vrouw een gratis biertje aan in tal van deelnemende cafés in heel België. Die ‘happy hour’ loopt zaterdag van 18.30 tot 19.30 uur, op de vooravond van de Internationale Vrouwendag, en vloeit voort uit de jarenlange Vrouwen en Bier-campagne van biersommelier Sofie Vanrafelghem.

Draai eens aan het Smaakwiel

Voor deze gelegenheid ontwikkelde ze een heus ‘smaakwiel, om beginners te introduceren in de wereld van het bierproeven, en dit zonder jargon zoals pakweg gistingsprocessen of fermentatie. “Het smaakwiel is de optie voor vrouwen die bij ons komen en zich afvragen wat ze moeten bestellen of niet weten wat ze willen”, legt Sofie uit. “Het wiel bevat namelijk alle bierstijlen, en vrouwen kunnen dan zowel in het Frans als in het Nederlands op zoek gaan naar smaken zoals perzik, karamel of citroen door aan het wiel te draaien.”

Ook in het Duvelorium, het café in het Historium op de Markt in Brugge, kan je zaterdag terecht voor die Apero National. Alle deelnemende cafés vind je via deze link.

(TCZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier