Brugse antiquair deelt klappen uit aan ‘musketier’ die klanten ronselt

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft zich donderdag gebogen over een aanslepend conflict tussen twee Brugse handelaars.

Erwin C. ronselt verkleed als musketier klanten voor zijn fotozaak, maar jaagt met zijn opdringerige stijl de andere handelaars tegen zich in het harnas. Antiquair Lieven M. deelde uit wanhoop zelfs klappen uit.

De feiten speelden zich af in galerij Ter Steeghere, op de Burg in het centrum van Brugge. “De sfeer is al langer danig verzuurd. De situatie is ontaard in wederzijdse pesterijen en geweldplegingen”, aldus procureur Fien Maddens. Lieven M. deelde meerdere keren klappen uit aan de ‘musketier’. Volgens M. zou C. eens met een mes in zijn hand gestoken hebben. Ook in het gerechtsgebouw kregen de kemphanen het met elkaar aan de stok. Nog voor de zitting moest de antiquair door de griffier op zijn plaats gezet worden voor vermeende bedreigingen aan het adres van de ‘musketier’.

“Hij drijft me tot wanhoop”

De advocate van M. vroeg de vrijspraak, omdat de feiten zouden zijn uitgelokt door het onaanvaardbaar gedrag van de ‘musketier’. Zijn assertieve ronselpraktijken jagen de klanten en de andere handelaars weg. “Ik heb voor priester gestudeerd en ben een zeer rustig mens, maar hij drijft me tot wanhoop”, zei M. zelf.

De verdediging van Erwin C. omschreef de verkleedpartij van zijn cliënt als een toeristische attractie. Volgens meester Reginald Van Belleghem, die de vrijspraak vroeg, is zijn cliënt bang van de antiquair. “Hij heeft de slagen toegegeven. Ook over de belaging bestaat geen twijfel. Hij heeft de galerij volgehangen met krantenartikels waarin hij mijn cliënt zwart maakt.”

De rechter doet uitspraak op 19 januari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier