Brugs OCMW-voorzitter roept Bruggelingen op hun verantwoordelijkheid te nemen in de asielcrisis

Dirk De fauw. (Foto FP)
Redactie KW

OCMW-voorzitter Dirk De fauw pakt uit met een merkwaardige open brief aan alle Bruggelingen i.v.m de asielcrisis, nu ook Zeebrugge 300 vluchtelingen moet opvangen in de kazerne Knapen.

“Met de beslissing van de federale regering om nu ook in Zeebrugge 300 asielzoekers op te vangen, wordt ook voor Brugge de impact van de asielcrisis heel duidelijk”, zegt Dirk De fauw, die zich openlijk de vraag stelt hoe de Bruggeling hierop zal reageren : “Ik roep iedereen op om te kiezen voor het moedige midden tussen veiligheid van onze burgers en humane opvang van vluchtelingen.”

“Enerzijds is het onze morele verantwoordelijkheid om een solidaire houding aan te nemen ten aanzien van oorlogsvluchtelingen en dit zo lang als nodig. En eenmaal mensen erkend zijn als vluchtelingen moeten we zorgen voor een snelle integratie, zodat ze zo snel mogelijk kunnen bijdragen aan onze samenleving.”

“Anderzijds moet het duidelijk zijn dat wij normen en waarden hebben in onze samenleving en dat die gelden voor iedereen, ook voor de asielzoekers. Daar kan niet over gedialogeerd worden.

Verantwoordelijkheid

“Ik roep eenieder op om volwassen en genuanceerd te reageren op de opvang van asielzoekers in Zeebrugge. Het Brugse Stadsbestuur en OCMW zullen al het nodige doen om in overleg met Fedasil de opvang in Zeebrugge zo goed mogelijk te organiseren, met de nodige aandacht voor de veiligheidsproblematiek. De bewoners van Zeebrugge zullen regelmatig geïnformeerd worden, onder andere op een bewonersvergadering kort voor de opening.”

“De voorbije weken kreeg het OCMW al heel wat meldingen op het centrale meldpunt (050 32 77 70 – armoede@sociaalhuis-brugge.be) van mensen die op één of andere manier hun bijdrage willen leveren in de asielcrisis. Ik vertrouw er op dat we ook nu, met de opvang in Zeebrugge, veel medewerking zullen krijgen van moedige burgers en verenigingen. Wij mogen niet vluchten voor onze verantwoordelijkheid.” (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier