Brugs Backpacker Hostel houdt ‘Week van de Snuffel’

© svv
Redactie KW

Van maandag 18 tot en met zondag 24 september zet Backpacker Hostel Snuffel in de Ezelstraat in Brugge de Week van de Snuffel op het getouw. “Hiervoor werken we samen met verschillende organisaties en zetten we tal van activiteiten op het getouw”, legt coördinator Lander Hoornaert uit.

Op maandag 18 september gaat de Week van de Snuffel om 20 uur van start met een optreden van het Notalonenkoor, dat tweewekelijks repeteert in de Snuffel Hall. De hele dag door kunnen bezoekers genieten van gratis koffie. In de gastenkamer is er doorlopend een expositie met werk van Frieke Verlé, Raven Lamoot en Kevin Deceuninck. Op dinsdag kunnen bezoekers vanaf 14 uur relaxen op het vernieuwde buitenterras aan de Sangria Summer Vibe Chill Bar op de loungy sounds van dj Joren. ‘s Avonds zijn er optredens van de Brugse singer-songwriter Josefien Deloof (om 20.30 uur) en van het Luikse indie annex folk zestal Dan San (om 21.30 uur). Om 21 uur slaan de barmedewerkers een gratis vat aan.

Kindernamiddag

Op woensdag 20 september gaat om 12 uur een kindernamiddag van start. Een half uur later kunnen bezoekers proeven van een lekker bord spaghetti. Om 15 uur is er een voorstelling van Woesh en ‘s avonds kan in de Snuffelbar meegespeeld worden tijdens de maandelijkse jazzjam. Op donderdag 21 september gaat om 14 uur een spelletjesmiddag van start. Om 19 uur laat Snuffel een frietkraam aandraven. Vanaf 20 uur staan optredens gepland van het vijfkoppige Het Onderspit en het Brugse duo Bliek & Bakker oftewel Peter De Blieck en bassist Hans De Backer, die nog bij Raymond van het Groenewoud speelde.

Sociaal toerisme

Vrijdag 22 september opent om 17 uur met een afterworkparty met muziek van het Brugse dj-collectiefje it.takes.two. Een uur later gaat een bierdegustatie van start. Om 20 uur brengt het trio Blafwaf een cabaretshow. Twee uur later gaat een silent rave van start onder auspiciën van Modern Tribez, het alter ego van de Bruggeling Kenny Lopes. Op zaterdag 23 september gaat om 13 uur een baktornooi van start. Zestien teams kunnen deelnemen. Een uur later organiseren Uitgezonderd en het Brugse Alternatief Forum, kortweg BAF, een volkskeuken. Om 14 uur start men met koken, om 18 uur schuift men de benen onder tafel. Onder het motto ‘Iedereen verdient vakantie’ besteedt Steunpunt Vakantieparticipatie aandacht aan sociaal toerisme. ‘s Avonds staan optredens gepland van de uit Chicago afkomstige celliste Helen Money en het vierkoppige Compressions, dat de muziek van Dire Straits opnieuw tot leven wekt.

Op zondag 24 september kan er van 8 tot 10.30 uur ontbeten worden, vanaf 13 uur kan iedereen tijdens een free walking tour de toerist uithangen in eigen stad. Van 14 tot 20 uur is er een salsa-matinee. Nog om 20 uur wordt een romantische film vertoond en kun je aan een tafel voor twee genieten van een romance night.

(svv)