Bruggelingen klinken op Burg massaal op nieuwe jaar

© Benny Proot
Redactie KW

In Brugge liep de Burg over de middag vol voor de traditionele nieuwsjaarreceptie aangeboden door de stad Brugge.

Tal van stadsgenoten – en wellicht ook enkele verbaasde toeristen – wensten elkaar alle goeds toe voor het vers aangesneden jaar. Het weer fungeerde niet als spelbreker waardoor het gezelligheid troef was. Vooraleer de Bruggelingen en masse begonnen te klinken op het nieuwe jaar hield burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) een korte nieuwjaarspeech. “In het nieuwe jaar zullen we vooreerst verder inzetten op een goed onderhoud met propere straten”, sprak Renaat Landuyt. “Daarnaast zullen we opnieuw een aantal infrastructuurwerken opstarten. Brugge moet boven alles een leefbare stad blijven. Daartoe zijn ook kleine ingrepen van groot belang: een fietspompje installeren, kleine drinkfonteinen deze zomer, je weet nooit of we ze later misschien kunnen gebruiken voor de bierleiding van brouwerij De Halve Maan.”

De burgemeester beloofde zijn toehoorders dat het niet bij deze nieuwjaardrink zou blijven. “We gaan dit jaar nog vele keren samenkomen om feest te vieren en in een gezellige sfeer bij elkaar te toeven. 2016 gaat een goed jaar worden. Ik wens jullie nogmaals een gezond en gelukkig nieuw jaar. Santé”, aldus de burgemeester die op de Burg als eerste een Brugse Zot aan zijn lippen zette.

Bruggelingen klinken op Burg massaal op nieuwe jaar
© Benny Proot

Bij een streepje muziek van de Dixieland Jazzband begonnen de massaal opgekomen Bruggelingen aan te schuiven om wat vocht te tanken. Sommige feestvierders zagen het in die mate zitten dat ze meteen twee Brugse Zotten bestelden. Feeststemming alom dus op de Burg.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier