Bruggeling vindt worm in zijn eten tijdens verjaardagsetentje

Redactie KW

Werner Deman zal zich het etentje voor zijn verjaardag nog lang herinneren. Bij een portie oesters in een Brugs buffetrestaurant zag hij een glibberige worm uit de schelp kruipen. De zaalverantwoordelijke van het restaurant schrapte intussen de oesters van het menu.

Werner Deman besloot vorige week vrijdag om zijn familie te trakteren op een etentje ter gelegenheid van zijn verjaardag. Hij koos daarmee voor het buffestrestaurant Culinary Plaza langs de Maalsesteenweg. “We gaan er quasi maandelijks en zijn er altijd wel tevreden over geweest“, zegt Deman. “Vorige week zaterdag liep het echter grondig fout. Voor onze eerst gang besloten we de oesters eens te proberen. Tot mijn ontzetting zag ik een glibberige worm uit de schelp kruipen… Je kan je wel voorstellen dat ik direct geen honger meer had. Het zicht deed me bijna kokhalzen.”

Ik heb direct de rekening gevraagd en we zijn vertrokken

“Ik riep er direct iemand van het personeel bij en legde uit wat er aan de hand was. Tot mijn nog grotere ontzetting zeiden ze gewoon dat het normaal is dat er al eens een worm in de oesters zit. Van excuses of een vorm van tegemoetkoming was geen sprake. Onder geen beding wilde ik nog verder eten in dat restaurant. Ik heb direct de rekening gevraagd en we zijn vertrokken.”

Gemeld bij FAVV

We gingen aankloppen bij het restaurant voor wederhoor en kregen er de zaalverantwoordelijke te spreken, die echter niet met zijn naam in de pers wil verschijnen. “Het voorval is me inderdaad bekend”, laat hij weten. “Het ging om een worm die in oester terechtgekomen was. Een van de medewerkers wees me op de klachten en ik heb dan de rekening opgemaakt voor de klanten, waarbij ik naast de dranken enkel een paar kleine hapjes heb aangerekend en niet de kostprijs voor de volledige menuformule. Intussen heeft het restaurant ook besloten om dat soort oesters niet meer op het menu te zetten. Conform de meldingsplicht heb ik ook al contact opgenomen met het Federaal Agentschap Voedselveiligheid (FAVV). Wij worden regelmatig gecontroleerd en stellen alles in het werk voor veiligheid en hygiëne.”

(PDV)