Bruggeling vindt ketting met as overleden moeder terug dankzij Facebook

Na drie dagen vol angst heeft Michel De Stickere zijn ketting, met daarin de as van zijn overleden moeder, terug. (GF)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Het opsporingsbericht van Michel De Stickere werd in vier dagen tijd meer dan 2.500 keer gedeeld op sociale media.

De wereld van Michel De Stickere (49) uit Brugge stond woensdagavond stil. Na een strandwandeling in Zeebrugge was hij zijn halsketting, met daarin de as van zijn vorig jaar overleden moeder, kwijt. “Na de wandeling wilden we ons douchen in de rode cabines nabij het strand”, doet de Bruggeling het verhaal. “We arriveerden daar om 17.58 uur. De uitbaatster waarschuwde ons dat de douches om 18 uur zouden sluiten. Snel-snel heb ik mijn ketting in een hoekje gelegd – ik doe die altijd af tijdens het wassen – en me gedoucht. Maar in alle haast moet ik mijn ketting laten liggen hebben…”

“Ik heb geweend van opluchting”

Eenmaal thuis vond Michel De Stickere zijn ketting – die uiteraard een onschatbare emotionele waarde heeft – niet meer terug. De uitbaters kon hij telefonisch niet bereiken en door zijn job als bakker in Carrefour B-Park kon hij zich tijdens de openingsuren van de douches niet vrijmaken. In paniek plaatste hij een berichtje op Facebook, dat meteen honderden keren werd gedeeld. En mét succes.

Het opsporingsbericht van Michel De Stickere werd meer dan 2.500 keer gedeeld. (GF)
Het opsporingsbericht van Michel De Stickere werd meer dan 2.500 keer gedeeld. (GF)

“Vrijdagmorgen kreeg ik een bericht dat mijn ketting was teruggevonden. Ik heb geweend van opluchting. Een vriend van me – ik kon mezelf niet vrijmaken van mijn werk – heeft de ketting teruggevonden in het zand, nabij de cabines. Hoe het daar geraakt is, weet ik niet. Ik vermoed dat het tijdens het poetsen meegeveegd werd op het strand. Hoe dan ook: ik heb mijn waardevolle ketting terug. En vanaf nu gaat de ketting achter slot en grendel als ik onder de douche ga.”

(Olivier Neese)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier