Bruggeling Minco De Bruin schittert in opmerkelijke reclamespot

Minco De Bruin is ook drummer en drumleraar. © Davy Coghe
Redactie KW

De Bruggeling is momenteel te zien in drie opmerkelijke reclamespots op televisie. “Ik vind die spots heel grappig en wat ‘over the top’, maar dat maakt ze net zo tof”, reageert de enthousiaste Bruggeling.

Bruggeling Minco De Bruin (31) is sinds kort te zien in de reclamespots van Het Westvlaams Tegelhuis. De spots zijn opmerkelijk door speelse slogans als Hit me baby with this tile, Knocking on heaven’s floor en I’m too sexy for this toolsen de ietwat overdreven mimiek op het gezicht van Minco. “Ik vind de reclamespots heel grappig en wat over the top, maar dat is er juist zo tof aan”, vertelt Minco.

In het dagelijkse leven doet de dertiger een beetje van alles. “Ik werk in een drankencentrale in Sijsele en ben ook muzikant. Ik geef ook drumlessen in een muziekschool in Brugge en doe daarnaast nog wat studiowerk. En af en toe neem ik daar nog wat modellenwerk bij”, lacht Minco.

Toevallige opdracht

De opdracht kwam eerder toevallig op Minco zijn pad. “Via de vriend van mijn moeder kwam ik aan deze opdracht. Hij zocht namelijk iemand met tatoeages en die muzikant is, en daarom paste ik in het plaatje.”

De spot bereikt zeker wat mensen want Minco wordt er af en toe over aangesproken. “De laatste tijd word ik vaak herkend, maar vooral door mensen die mij al kennen. Af en toe krijg ik dan een berichtje via Facebook: He Minco, ben jij dat?

Ervaring met tv

Maar een echte beroemdheid is Minco voorlopig nog niet. Toch zou hij het daar niet moeilijk mee hebben. “Ik heb vroeger in bandjes gespeeld en verscheen dan ook met hen op televisie. Ik ben het dus al redelijk gewoon om eens op tv te verschijnen”, vertelt Minco enthousiast.

Een beeld van Minco in één van de spots.
Een beeld van Minco in één van de spots.© GF

“Elke opdracht die ze me nog zouden aanbieden, zal ik ook aannemen. Ik ben namelijk iemand die graag verschillende dingen doet. Bovendien leer ik ook interessante mensen kennen tijdens zo’n opdracht. Fotografie, camera en film spraken me al altijd aan en om daar dan zelf een rol in te spelen is natuurlijk mooi meegenomen.”

Minco ambieert echter geen toekomst in de modellenwereld. “Mijn doel is muziek. Ik ben daar nu ook volop mee bezig en daar wil ik dan ook in verder gaan”, besluit hij. (LQ)