Brugge wil dé fietsstad van Vlaanderen worden

© hotel-koffieboontje.be
Redactie KW

Brugge wil tegen 2018 dé fietsstad van Vlaanderen worden. Mobiliteitsschepen Annick Lambrecht (SP.A) legt vanavond aan de Brugse gemeenteraad een ambitieus fietsplan voor.

De schepen beseft ten volle dat er nog heel wat werk aan de winkel is om het fietsen in Brugge veiliger en meer comfortabel te maken. Niet minder dan 94% van de Bruggelingen bezit een fiets, maar de stad wil het aantal Bruggelingen dat geregeld van die fiets gebruik maakt, gevoelig verhogen.

Concrete maatregelen zijn onder meer een ondergrondse fietsparking in de buurt van de Markt, een fietsersbrug tussen de Gentpoort en de Kruispoort, en het vervangen van kleine kasseien door grotere en meer comfortabele in de binnenstad.

Brugge wil meer scholen aanzetten tot de opmaak van een schoolvervoersplan. Amper 40 van de 120 Brugse scholen bezit zo’n plan om veilig naar school te fietsen. Er wordt ook stap voor stap gewerkt aan de uitbouw van een fietsnetwerk naar bedrijventerreinen. Kortom : Brugge wil het Vlaams Kopenhagen worden.

(SVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.