Brugge vervangt 243 gepensioneerde personeelsleden niet

Redactie KW

Om de personeelskosten bij de stad Brugge te beheersen worden de komende jaren de 243 personeelsleden die op pensioen gaan niet vervangen.


De Brugse financiënschepen Boudewijn Laloo zal dinsdagavond aan de gemeenteraad een sluitend budget voor 2015 voorleggen. “We slagen hierin zonder de fiscale druk voor de Bruggelingen te verhogen”, zegt Boudewijn Laloo. Noch de opcentiemen op de onroerende voorheffing noch de aanvullende personenbelasting worden in Brugge verhoogd.

Om de personeelskosten bij de stad Brugge te beheersen worden de komende jaren de 243 personeelsleden die op pensioen gaan niet vervangen. Brugge heeft 81 miljoen euro aan personeelskosten. Tenzij er een grondig gemotiveerde reden is voor bijkomende aanwervingen.

Op het sociaal beleid (OCMW), cultuur en veiligheid (politie) wordt in Brugge niet gesnoeid. Voor de Triënnale voor Beeldende Kunsten in 2015 voorziet Brugge zelfs een budget 2 miljoen euro. De totale investeringen voor 2015 bedragen 40 miljoen euro. Grote projecten zijn een fietstunnel aan de Boeveriepoort, de restauratie van het Groeningemuseum, een gemeenschapscentrum in Sint-Michiels en de heraanleg van ‘t Zand.

(SVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelblad.