Brugge pakt uit met G-dansen voor rolstoelgebruikers

We zien van links naar rechts Frauke Seynaeve van Platform-K, Patrick Vancoillie van Dansplatoo, schepen Annick Lambrecht, Mathieu Verbrugghe van G-Sport, Els Vermander, Lieve Dossche als voorzitter van de SRVPMH en schepen Hilde Decleer. © Benny Proot
Redactie KW

Op vraag van advocate Els Vermandere uit Assebroek, die door multiple sclerose in een rolstoel belandde, start in Brugge een reeks G-dansen.

De advocate nodigde eind november de Brugse schepen Hilde Decleer en Lieve Dossche, voorzitter van de stedelijke raad voor mensen met een beperking, bij haar thuis uit om haar voorstel uit de doeken te doen. Al vlug zat Hilde Decleer samen met haar collega Annick Lambrecht, schepen van sport. Ze vonden tal van partners, waaronder Dansplatoo Brugge en de Provincie West-Vlaanderen, om alles uit te werken.

Het stadsbestuur van Brugge was meteen bereid de accommodatie gratis aan te bieden en in te staan voor de promotie van de reeks. De reeks start op 19 september en zal lopen over vijf lessen, dit telkens in de sporthal Daverlo in Assebroek. Docente is Siri Clinckspoor, die inclusieve hedendaagse dans doceert. Met de reeks G-dansen is Brugge de eerste stad in West-Vlaanderen om dit aan te bieden.

(SR – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier