Brugge lanceert meldpunt voor armoede

Redactie KW

Bruggelingen die vragen hebben over armoede kunnen vanaf nu terecht in het ‘meld- en informatiepunt armoede’ in het Sociaal Huis.


“Het ‘meld- en informatiepunt armoede’ wil informatie bieden over hoe we kunnen omgaan met armoede”, legt OCMV-voorzitter Dirk De fauw uit. “Iedereen kan in aanraking komen met mensen die in armoede leven, maar men weet niet altijd hoe ermee om te gaan, of waar ze in Brugge terechtkunnen. Sommigen stellen zich de vraag hoe ze mensen in armoede kunnen ondersteunen. Anderen willen actie ondernemen om dit onrecht in onze samenleving te bestrijden. In het meld- en informatiepunt kunnen mensen hun oor te luister leggen.”

Het meld- en informatiepunt zal ook een brug zijn naar andere diensten. Er zullen enkele experten werken, elk vanuit hun eigen invalshoek. “Onder andere de ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting gaat hier aan de slag. Zij wordt ingezet voor de sensibilisering en zal de link leggen met de verenigingen waar armen het woord nemen. Ze heeft ook aandacht voor de stem van de armen. Vanuit haar deskundigheid kan ze verborgen knelpunten naar boven brengen”, aldus nog Dirk De fauw.

(FJA – Foto FP)