Brugge kandidaat voor Europese Hoofdstad Vrijwilligerswerk

Redactie KW

Brugge maakt kans op de titel van Europese Hoofdstad Vrijwilligerswerk.

De winnaars worden vrijdagavond bekendgemaakt in Lissabon, de huidige hoofdstad. Tien Europese steden dingen mee naar de titel.

“Brugge bekleedt een unieke positie in Vlaanderen als het op vrijwilligerswerk aankomt. Sinds vijf jaar wordt al het vrijwilligerswerk gegroepeerd in de Vrijwilligerscentrale”, aldus burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (sp.a). De Vrijwilligerscentrale werkt samen met ruim 200 verenigingen. “Niet minder dan 13,5 procent van de Brugse bevolking doet aan vrijwilligerswerk.”

“Interessant bij indienen van Europese projecten”

De vijfde verjaardag gaat gepaard met een reeks activiteiten en evenementen. De titel van Europese Hoofdstad Vrijwilligerswerk moet de kers op de taart worden. “We weten ongeveer een maand dat we de preselecties hebben doorstaan. We zijn als enige stad in België geselecteerd, samen met negen andere Europese steden, zoals Rome en Londen“, aldus de burgemeester.

De titel moet Brugge extra uitstraling bezorgen en kan interessant zijn bij het indienen van Europese projecten. “Maar het is vooral een erkenning voor onze vrijwilligers“, zegt Lien Dereere van de Vrijwilligerscentrale. Een geldprijs is er niet aan verbonden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier