Brugge en Food Lab trakteren 5.000 gelukkigen op een gratis maaltijd

Redactie KW

Het Koning Albertpark in Brugge wordt op zaterdag 28 mei één groot restaurant: dan kunnen er 5.000 aanwezigen gratis aanschuiven voor een maaltijd. Het initiatief werd maandagnamiddag voorgesteld aan de pers.

In het kader van het Europees FSC-project (Food Smart Cities for Development), worden op zaterdag 28 mei maar liefst 5.000 fijnproevers uitgenodigd om gratis te komen tafelen. Dat gebeurt naar aanleiding van de ontwikkeling en implementatie van een duurzaam en fair stedelijk voedselsysteem, dat de Stad Brugge en het Food Lab organiseren.

Chocolatier Dominique Persoone, chef-kok Pieter Lonneville van Tête Pressée en de leerlingen van Hotelschool Spermalie zullen de 5.000 gerechten bereiden. Alles gebeurt onder de noemer (H)eerlijk Brugge. Het festival heeft een duidelijke link met het klimaatplan dat Brugge vorig najaar opstelde. Let wel: wie mee wil komen tafelen, moet zijn eigen bestek meebrengen.

(MDW – Foto MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier