Brugge : "Een leven gewijd aan koken en kunst"

21/01/16 om 13:58 - Bijgewerkt om 13:58

"Ik heb een grote campagne gevoerd. Niet alleen in Lissewege en Zwankendamme, maar zelfs in Damme", glundert Gratien Dendooven, die door onze lezers verkozen werd tot de Krak van Brugge. Dankzij de beeldenroute die hij nu al 22 jaar organiseert in het witte dorp, zette hij Lissewege op de internationale toeristische en artistieke kaart. Een portret van een aimabel man, wiens leven gewijd is aan koken en kunst.

Gratien Dendooven zag het levenslicht op 9 maart 1939 in Brugge, maar woont al heel zijn leven in Lissewege, op de historische site van Ter Doest. "Die is vooral bekend omwille van zijn monumentale, historische schuur, een 13de-eeuws beschermd monument in gotische stijl, het enige overblijfsel van de Cisterciënzerabdij van Ter Doest", vertelt onze gesprekspartner. "In 1833 stierf Nicolas de Roover, de laatste monnik, en erfde het Brugse bisdom de bezittingen van de abdij."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!