Brouwerij De Leite uit Ruddervoorde stelt Oncle Pol Voor

© GS
Redactie KW

Dinsdagnamiddag werd het 21ste bier van brouwerij De Leite voorgesteld in de verbruikszaal van de brouwerij in Ruddervoorde.

Het is al sinds 2008, sinds de start van de brouwerij met Femme Fatale, dat brouwer Luc Vermeersch zijn passie voor mensen verwerkt in de etiketten van zijn bieren. “We gaan verder in de weg dat we al lang zijn ingeslagen, met een naam die verwijst naar een persoon”, weet brouwer Luc Vermeersch te vertellen.

Het is een zacht-zuur Vlaams rood bruin bier met een alcohol gehalte van 7 procent, die aanleunt met bijvoorbeeld Rodenbach. Een blend tussen een bruin bier dat meer dan een jaar kon rijpen op eiken foeders en vaten met en jong blond bier.”

De naam van het nieuw bier Cuveé Oncle Pol is een beetje een eerbetoon naar iemand die mij zeer dierbaar is namelijk Leopold Vermeersch (87), Pol voor de vrienden. Hij is mijn mentor als het op verbouwen komt, mijn biljart partner en vooral een mens die ik graag heb.”

Het nieuwe bier was ook voor Pol een verrassing toen hij het eerste flesje officieel overhandigd werd. Hij was met een smoesje naar de brouwerij in de De Leite gekomen. “Het is voor mij een totale verrassing, we gingen zogezegd naar Brugge maar zelf toen we hier de brouwerij binnen kwamen had ik nog geen idee. Ik kom hier geregeld om bier te halen en de draf voor de schapen”, weet Pol Vermeersch te vertellen. “Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik op mijn leeftijd dit nog mag meemaken.” Het etiket met de beeltenis van Nonkel Pol genietend van een glas bier is terug van de hand van Tinus Vermeersch.

“Cuvé Oncle Pol is eigenlijk de tiende biersoort die we hier in Ruddervoorde brouwen en in het totaal hebben we nu 21 verschillende bieren in ons assortiment.”

Het nieuwe bier Cuvé Oncle Pol zal aan het grote publiek voorgesteld worden op het komende Brugs Bierfestival op de markt van Brugge van 2 en 3 februari.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier