Brouwerij De Feniks viert eerste verjaardagsfeest

Redactie KW

Brouwerij De Feniks in Heule is jarig en dat wordt op zaterdag 8 en zondag 9 juli gevierd. De artisanale brouwerij werd midden 2016 door Gino Vantieghem en Kurt Decoene opgericht in de Mellestraat in Heule, op de site waar al twee brouwerijen actief waren: Eutropius en Alvinne.

‘Feniks & Friends Anniversary Craft Beer Fest’ is de naam van het evenement waarmee de eerste verjaardag gevierd wordt. De ‘friends’ zijn enkele andere kleine brouwerijen die hun bieren komen voorstellen. Eutropius (Menen) en Alvinne (Moen) kunnen uiteraard niet ontbreken, brouwerij ‘t Verzet (Anzegem) is de derde Vlaamse gastbrouwerij. Maar ook twee buitenlandse brouwerijen staan op de affiche: Brasseria della Fonte uit Toscane en Bond Brothers Brewing Company uit North Carolina (VS).

Feniks & Friends mikt vooral op de echte craftbeer-enthousiastelingen, maar is ook gezinsvriendelijk. Kinderen komen gratis binnen, er is een springkasteel en er worden ook niet-alcoholische dranken geschonken. Daarnaast is de foodtruck van Eethuis De S’eule present om de innerlijke mens te versterken.

Het feest vindt plaats op de binnenplaats van de brouwerij, Mellestraat 138. Er is gratis parking op loopafstand. Een bierproefticket kost 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Hiervoor krijg je 5 consumpties en een aangepast proefglas. Op zaterdag van 10.30 uur tot 22.30 uur, op zondag van 11 tot 20 uur. Info: info@brouwerijdefeniks of 0492 50 72 72.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier