Brouwer Luc Van Honsebrouck schenkt 250.000 euro voor ziekenhuis in Congo

© Foto PVH
Redactie KW

De West-Vlaamse brouwer op rust Luc Van Honsebrouck schenkt 250.000 euro voor de uitbouw van een oogziekenhuis in de Congolese stad Kolwezi. Daarvoor werkt hij samen met de ngo Licht voor de Wereld.

Luc Van Honsebrouck (84) bouwde zijn Ingelmunsterse brouwerij uit tot een sterke speler op de internationale biermarkt. Maar ook nu is hij nog altijd (sociaal) actief: hij schenkt de ngo Licht voor de Wereld 250.000 euro voor de realisatie van een oogziekenhuis in de Zuid-Congolese mijnstad Kolwezi.

“In België vraagt men zich soms af wat er met het geld voor goede doelen gebeurt en hoeveel er effectief nuttig besteed wordt”, aldus Luc. “Bij Licht voor de Wereld heb ik dat gevoel niet. Stichter Geert Vanneste en zijn mensen zijn stuk voor stuk eerlijke mensen met het hart op de juiste plaats.”

“De klik kwam er toen ik vernam dat je voor 40 euro een operatie kan betalen die een blinde opnieuw kan laten zien. Daarom heb ik me geëngageerd om 250.000 euro te schenken. 100.000 euro heb ik al overgemaakt om de gronden voor het nieuwe ziekenhuis te bekostigen. En ik wil iedereen oproepen om ook hun duit in het zakje te doen. Ik hoop zo nog eens 250.000 euro op te halen. En elke gift die iemand doet, zal ik verdubbelen.”

Licht voor de Wereld kan ook rekenen op de steun en knowhow van de bekende Roeselaarse oogarts Joseph Rommel.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier