Broers redden Oostendenaar van verdrinkingsdood dankzij Pokémon Go

Een Oostendenaar werd van de verdrinkingsdood gered aan de bibliotheek. © DJ
Redactie KW

Twee broers uit Antwerpen hebben zondag een Oostendenaar van de verdrinkingsdood gered aan de bibliotheek. Dat kwam dankzij het nieuwe smartphonespelletje Pokémon Go.

Pokémon Go is het nieuwste smartphonespelletje van Nintendo dat nog voor de officiële lancering al uitgegroeid is tot een van de grootste hypes van het jaar. Om het spel te spelen, moet je rondlopen in de echte wereld waar je dan onderweg Pokémons kan ontdekken op je scherm. Het spel heeft ook Pokéstops, vaak bezienswaardigheden waar je in het spel allerlei gebruiksvoorwerpen kan krijgen.

Had Pokémon Go ons niet naar deze plek gebracht, dan was deze man verdronken.

Zo kwamen Yannick Merckx (20) en zijn broer Yaro (10) zondagavond rond 20.45 uur aan de bibliotheek Kris Lambert in Oostende terecht. “Mijn ouders verblijven een maand aan de kust en ik bracht hen afgelopen weekend een bezoek. Toen we op Pokémons aan het jagen waren, merkte mijn broer een man op die zich wat raar gedroeg aan de waterplas van de bibliotheek”, vertelt Yannick.

De man leek in de war, werd mogelijk onwel en sukkelde uiteindelijk in het water.
De man leek in de war, werd mogelijk onwel en sukkelde uiteindelijk in het water.© DJ

De man leek in de war, werd mogelijk onwel en sukkelde uiteindelijk in het water. Omdat de man niet meer bewoog, schoot Yannick het slachtoffer meteen te hulp. “Ik trok hem uit het water. Hij was helemaal van de kaart en in paniek. Vijftien minuten lang hebben we niemand gezien op die plek. Had Pokémon Go ons niet naar deze plek gebracht, dan was deze man verdronken. Op het moment van de feiten besefte ik nog niet goed wat er gebeurd was. Maar achteraf was ik wel aangedaan“, zegt Yannick.

Toen we op Pokémons aan het jagen waren, merkte mijn broer een man op die zich wat raar gedroeg aan de waterplas van de bibliotheek

De Antwerpenaar was het jagen op Pokémons aan het filmen voor zijn blog ‘Het is de Merckx’. Hij smeet zijn camera weg om het slachtoffer helpen, waarna zijn broertje de reddingsactie filmde. “Na het incident heb ik besloten om over de redding van de man te praten. Op het filmpje doe ik nog eens mijn hele verhaal en zijn er beelden te zien van hoe ik de man geruststel na zijn bijna doodervaring. Nadien heb ik de man naar huis gebracht waar hij werd opgevangen door de vrouw des huizes. Iedereen was enorm geschrokken, maar vooral ook opgelucht.”

(DJ)

https://www.youtube.com/watch?v=F2oLTw0EKe0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier