Broer en zus Bastoen uit Kortemark starten elk een eigen zaak

Brent en Amber Bastoen starten straks beiden als zelfstandigen. © Foto Kurt
Redactie KW

Je moet het maar doen: in deze onzekere tijden een eigen bedrijfje beginnen. Amber (21) en Brent (22) Bastoen komen uit een horeca-familie, maar straks staat Amber in haar Beau’tique, terwijl Brent zich gaat specialiseren in grondwerken.

“Ik studeer straks af in Kortrijk als Bachelor Wellbeing en Vitaliteitsmanagement en volgde ook een extra opleiding medische pedicure”, steekt Amber van wal. “Op 2 juli open ik mijn eigen zaak in de voormalige traiteurzaak van mijn ouders in de Stationsstraat 22. Ik ben blij dat ik, net zoals mijn broer, op de steun van mijn ouders kan rekenen, want zelf een zaak uit de grond stampen is de dag van vandaag niet zo evident meer. Ook op de steun van mijn school kan ik rekenen. We konden kiezen: ofwel stage doen ofwel een eigen onderneming opstarten. Ik koos voor het laatste en heel wat van mijn medestudenten volgden mijn voorbeeld. De naam Beau’tiqueBastoen is een idee van mijn mama. Eerst en vooral verwijst het naar mijn zaak, ook mijn naam zit erin en dus ook de naam van mijn ouders.”

Ontstressen

“Zij maakten naam en faam in Kortemark met hun traiteurzaak Bastoen-Denys, alsook met hun feestzaal en bistro ‘t Achterhuys. In de voormalige winkel open ik mijn schoonheidsinstituut. Ik wil streven naar een modern draaiende zaak voor jong en oud, waar de mensen even tot zichzelf kunnen komen en zich helemaal kunnen ontstressen tijdens een bezoekje aan mijn instituut. Ik wil me vooral focussen op pedicure en medische pedicure en bied ook gelaatsverzorging, gelnagels, make-up en epilatie aan. We hebben zes drukke voorbereidende maanden achter de rug en ik kijk uit naar de opening op 2 juli. Mensen kunnen trouwens al reserveren vanaf mei.

“Ik bewandel vanaf 3 april een heel ander pad dan mijn zus”, vervolgt Brent. Hij volgde de opleiding bouwplaatsmachinist en het zevende jaar Wegenbouw in het VTI in Roeselare. “Zowel Amber als ikzelf hadden de ambitie om zelfstandig te worden. Sinds juni vorig jaar wisten we dat dit kon. Je eigen zaak opstarten, is de dag van vandaag niet vanzelfsprekend. Daar kruipt heel wat werk in, ook administratief.”

Grondwerken Bastoen

“Mijn ouders vertelden me altijd dat ik als driejarige al zei dat ik kraanman wou worden en dat is nu dus een beetje werkelijkheid geworden. Mijn bedrijf Grondwerken Bastoen specialiseert zich vooral in wegenwerken en grondwerken in het algemeen. Het vraagt serieus wat investering om zo’n zaak uit de grond te stampen.”

“Zo kocht ik onder andere een bandenkraan, vrachtwagen en bestelwagen. Je eigen materiaal hebben, maakt de job een stuk eenvoudiger. Ik zal zowel overheids- als particuliere opdrachten uitvoeren. Ik begin mijn bedrijf als eenmanszaak en dan is het de bedoeling om te groeien. Het is een kwestie van risico’s durven nemen en mee te evolueren. De kranen van nu zijn niet meer die van tien jaar geleden. Vanaf nu is mijn motto: hoe meer werk hoe liever”, besluit Brent.

(Jeffrey Dael-

Info Beau’tique Bastoen via 0499 13 96 35 of e-mail naar amberbastoen@hotmail.com. Brent Bastoen: info@grondwerkenbastoen.be, tel. 0491 22 64 51.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier