Britt Van Severen en Louise Jacqueloot willen zich sociaal engageren

Britt Van Severen en Louise Jacqueloot willen hun steentje bijdragen voor een betere wereld. "Nooit gedacht dat wij via een pannenkoekenbak of gewone soep zoveel voor mensen die het moeilijk hebben konden betekenen. En het geeft ons een bijzonder goed gevoel", aldus de jongedames. (Foto JRO)
Redactie KW

Enige tijd geleden sloegen twee meisjes van 17 en 19 de handen in elkaar om enkele uitdagingen voor het goede doel aan te gaan. Daarvoor maakten ze een Instagramaccount. Door de vele positieve reacties besloten ze om nog verder te gaan.

Britt Van Severen (19) en Louise Jacqueloot (17) willen iets betekenen voor anderen. Daarom besloten ze om met de hulp van hun ouders een Instagramaccount aan te maken om vervolgens mensen warm te maken om hun goed doel te steunen. Op die manier kwamen ze terecht bij de minderbedeelden van Oudenburg.

Voedselbank Kerit

“Om te weten wat onze bijdrage zou kunnen zijn om de minderbedeelden te helpen hebben we de pastoor gecontacteerd”, vertelt Britt. “Op die manier zijn we erbij gekomen om zoveel mogelijk pannenkoeken te bakken en die aan de man te brengen. Met de opbrengst van de pannenkoekenverkoop hebben we verschillende lunchpakketten samengesteld. Die lunchpakketten schonken we vervolgens aan de voedselbank Kerit in Oudenburg. Op die manier konden we de minderbedeelden daar een extraatje geven.”

“Dat voelde erg goed aan, te weten dat we anderen hebben geholpen door simpelweg pannenkoeken te bakken”, sluit Louise aan. “De vele positieve reacties die we toen kregen, motiveerden ons om nog meer doen. Na wat brainstormen kwamen we, mede door onze studies verpleging/logistiek, uit bij het UZ van Gent. Daar gaan we nu de afdeling oncologie steunen. Om aan te tonen dat we alle centjes effectief aan de afdeling doneren, stelden we een contract met het ziekenhuis op. Dit keer willen we geld inzamelen door vers gemaakte tomatensoep te verkopen. We krijgen daarvoor de hulp van Harbour’s Kitchen Vicognehoeve uit Bredene. Deze mensen stellen hun keuken ter beschikking om onze soep te maken. De soep zal verkocht worden in potten van een liter en zal 5 euro kosten. In de paasvakantie vliegen we erin en zal de soep thuis geleverd worden bij de mensen die ze hebben besteld.”

“Volgend jaar starten we aan een hogere opleiding. Wat de toekomst brengt, weten we dus niet maar vast staat dat we niet zomaar gaan stoppen”, klinkt het overtuigd. “We willen ons blijven inzetten voor de maatschappij. Het geeft ons een goed gevoel om iets te kunnen betekenen voor mensen die het door allerlei omstandigheden niet gemakkelijk hebben. Helaas merken we wel dat het niet simpel is om mensen te motiveren om een goed doel te steunen. Daarom willen we via deze weg een warme oproep doen om onze verse soep te kopen en daarmee de dienst oncologie van UZ Gent te steunen.”

Bestellen

Wie de soep van Britt en Louise wil bestellen kan dat via de nummers 0486 32 83 60 of 0471 73 28 99. Bellen of een sms met naam, adres en de hoeveelheid soep is voldoende. De meisjes houden jullie dan op de hoogte van de leverdatum. Betalen doe je bij levering. Wie de acties van de meisjes wil volgen, kan terecht op hun Facebookpagina: Britt&Louise. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier