Britse jongeren in Zeebrugge werden ziek door norovirus

Redactie KW

Dat bevestigt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). De jongeren werden met maag- en darmklachten opgenomen in het ziekenhuis.

De school uit het Engelse Leeds had enkele dagen in de Westhoek doorgebracht. Ze bezochten er enkele monumenten in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. De groep van in totaal bijna 90 Britse studenten zou maandagavond met de ferry terugreizen naar Engeland.

In de vooravond kregen heel wat tieners op de bus echter één voor één af te rekenen met maag- en darmklachten. 45 jongeren brachten uiteindelijk de nacht in het ziekenhuis door. De meesten konden de volgende dag al met de rest van de groep terugreizen naar Engeland.

In monsters uit voeding en monsters van de slachtoffers zelf werd ondertussen het norovirus aangetroffen. Dat virus kan overdragen worden via voedsel, maar ook via rechtstreeks contact met een besmet persoon. Om dergelijk virus te voorkomen is het belangrijk om na elk toiletbezoek de handen te wassen.

Het onderzoek naar het geval in Zeebrugge gaat nog voort.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier