Briljanten huwelijk voor Paul Goemaere (92) en Bernadette Maerten (89) uit Poperinge

Op zondag 15 oktober vierden Paul Goemaere en Bernadette Maerten hun briljanten huwelijk in Poperinge. © Michael Depestele
Redactie KW

Het echtpaar trouwde 65 jaar geleden op 14 oktober 1952 in Poperinge en vierde dit met hun zoon, twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Paul Goemaere werd geboren op 22 januari 1925 in café De Luttertap langs de Abeelseweg in Poperinge. “Mijn vader Nestor was kleermaker en barbier, mijn moeder baatte het café en de kruidenierswinkel uit”, zegt Paul. “Ik had een broer en een zus. Tot aan mijn twaalf jaar volgde ik het lager in ‘d’Hoogeschole’ in Abele. Daarna ging ik werken bij landbouwers en loonwerkers. In 1946 vervulde ik mijn legerdienst in Turnhout en Duitsland, samen goed voor 18 maanden. In 1946 ging ik aan de slag bij Openbare Werken van de staat. Ik stond vooral in voor het onderhoud van wegen. Op mijn 61ste ging ik met pensioen.”

Bernadette Maerten werd geboren op 31 januari 1928 in Sint-Jan-ter-Biezen. “Mijn vader was timmerman, en ik had drie broers en twee zussen. Ik volgde de lagere school in de ‘Kapelle’, de volkse benaming voor St.-Jan-ter-Biezen. Daarna moest ik meehelpen in het huishouden, tot we trouwden”, vertelt Bernadette Maerten.

Het echtpaar trouwde op 14 oktober 1952 in Poperinge. Ze vestigden zich in de zaak van de ouders van Paul, die ze uitbaatten tot 1962. Later werd alleen de winkel behouden. Sinds 31 december 1975 wonen ze in een privéwoning, naast De Luttertap. Ze kregen een zoon, Martin (62), die 42 jaar postbode was. Hij heeft twee zoons: Frederik (35, ‘s-Gravenwezel) en Jeroen (35, Poperinge). Er zijn drie achterkleinkinderen: Mathias (12), Sam (10) en Emma (3).

Al 84 jaar duivenmelker

Paul is al van zijn acht jaar een fervent duivenmelker. “En nog steeds speel ik met de duiven, weliswaar met de grote steun van zoon Martin. Vorig jaar werd ik nog Keizer, omdat ik vier jaar op rij Kampioen speelde, en ook dit jaar werd ik uitgeroepen tot Algemeen Kampioen. Voor mij is het een echte passie. Een andere liefhebberij was vroeger het kweken van Engelse hanen”, zegt Paul niet zonder enige trots.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier